Reklama
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 10 porcji: Zakupy: 30–40 dag mąki pszennej, 6 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 4,5 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki rumu, 1,5 łyżki masła, kilka łyżek marmolady różanej, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 8 porcji: 60 dag białego sera, 60 dag mąki pszennej, 20 dag margaryny, 1 szkl. cukru, 1 jajko, 1 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 kwaskowe, winne jabłka, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 8 porcji: ok. 1/2 kg mąki wrocławskiej (ilość potrzebna do zagniecenia elastycznego ciasta), 1 szkl. śmietany kwaśnej, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka spirytusu, 1 łyżka cukru, 1,5 kg smalcu, cukier puder do posypania faworków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 15 sztuk: 60 dag mąki pszennej, 5 dag świeżych drożdży, 6 łyżek cukru, niepełna szklanka mleka, 3 żółtka, 10 dag masła, skórka otarta z 1/2 cytryny, 1 słoik ulubionej konfitury, 1 op. gotowego lukru, pomarańczowa skórka kandyzowana, 1 łyżka octu, szczypta soli, 1/2 kg smalcu, 1/2 l oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 10 sztuk: 40 dag mąki pszennej, 6 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 4 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 2 łyżki spirytusu lub rumu (ew. octu), 3 łyżki truskawkowej marmolady, 1 łyżka masła, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 15 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 125 ml mleka, 3 żółtka, 1 jajko, 5 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 5 dag masła, 2 łyżki rumu, 4 dag drożdży, olej do głębokiego smażenia, 1 op. gotowej polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 14 sztuk: 15 dag mąki pszennej, 150 ml mleka, 2 żółtka, szczypta soli, 10 dag cukru, 4 dag świeżych drożdży, 15 dag konfitury różanej, 20 dag cukru pudru, 2 łyżki syropu malinowego albo truskawkowego, ok. 1 i 1/2 litra oleju do smażenia, 1 łyżka soku z cytryny, różowe perełki cukrowe do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (13:00)

    1/4 l wody • 8 dag masła • 20 dag mąki • 5 dag mąki ziemniaczanej • sól • łyżeczka proszku do pieczenia • 6 jajek • litr oleju • cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (13:00)

    30 dag mąki • 4 żółtka • 1 jajko • łyżka spirytusu • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki soli • 6 łyżek kwaśnej śmietany • 2 łyżki masła • 1 l oleju • cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (13:00)

    3 jajka (osobno białka i żółtka) • cukier wanilinowy • 200 g mąki • 150 ml mleka • szczypta soli • łyżeczka wódki • olej do smażenia • cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0