Reklama
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki: 40 dag serka homogenizowanego waniliowego, 4 jajka, 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej (typ 500), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, olej do smażenia. Do obtoczenia 1/2 szkl. drobnego cukru, 3/4 łyżeczki cynamonu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki: 2 banany, 2 małe jajka, 1 i 3/4 szkl. mąki, 1/4 szkl. mleka, 4 łyżki cukru pudru + trochę do posypania, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody,szczypta soli, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki: 70 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 25 dag twarożku, ok. 300 ml śmietany 18 proc., 2 jajka cukier wanilinowy, łyżka octu, łyżeczka sody, łyżeczka proszku do piecz., olej do głębokiego smażenia, cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki 50 dag mąki pszennej, 6 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki octu, 4 łyżki śmietany 12 proc., 5 dag masła, smalec do smażenia, cukier puder do oprószenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia opak. cukru wanilinowego 2 płaskie łyżki cukru pudru 3 jajka szkl. śmietany 12 proc. olej do głębokiego smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Składniki: 50 dag mąki pszennej (typ 500), 4 dag drożdży, 9 żółtek, 2 łyżki cukru, 1/2 szkl. śmietany kwaśnej 18 proc., 1/2 szkl. mleka, szczypta soli, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki spirytusu, ok. 1 i 1/2 l oleju do smażenia, cukier puder. Krem budyniowy: 1 i 1/2 szkl. mleka opak. budyniu śmietankowego, 2 łyżeczki cukru, 1/2 szkl. śmietanki 36 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 11 lutego 2016 (15:05)

    Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 5 dag świeżych drożdży, 5 dag miękkiego masła, 125 ml ciepłego mleka, 6 dag cukru, 1 jajko, 50 ml czystej wódki, rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii albo 1 fiolaka zapachu waniliowego do ciasta, 5–6 cukierków tofi albo krówek Do dekoracji: gotowy lukier, kolorowe cukrowe perełki do posypania Dodatkowo: ok. 50 dag smalcu lub 500 ml oleju do głębokiego smażenia, mąka do oprószenia stolnicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 11 lutego 2016 (15:05)

    Składniki na 14 sztuk: 55 dag mąki pszennej, 150 ml mleka, 20 dag konfitury malinowej, 20 dag grubo posiekanych migdałów, 30 dag cukru pudru, 2 żółtka, 10 dag cukru, 4 dag świeżych drożdży, 3 łyżki likieru migdałowego, 2 łyżki syropu malinowego albo truskawkowego, ok. 1 i 1/2 litra oleju do smażenia, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (11:00)

    Składniki: ● 60 g masła ● 15 dag mąki ● szczypta soli ● 200 ml wody ● 4 jajka ● cukier puder ● powidła wiśniowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca 2015 (14:00)

    Zakupy: 1/2 kg białego sera, 2 szkl. mąki pszennej (plus mąka do podsypania), 2 jajka, 1 łyżeczka sody, 3 łyżki cukru, szczypta soli, cukier puder do posypania, olej do głębokiego smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0