Reklama
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    SKŁADNIKI: 500 g mąki • 80 g cukru • szczypta soli • 200 ml mleka • 40 g drożdży • 80 g masła • 2 jajka • budyń waniliowy (ugotowany) • 1/2 szklanki ajerkoniaku • olej do smażenia • 25 g posiekanych pistacji • 150 g cukru pudru • łyżka soku z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    SKŁADNIKI: 500 g mąki • 80 g cukru (plus 2-3 łyżki do obsypania) • szczypta soli • 200 ml mleka • 40 g drożdży • 80 g masła • 2 jajka • 8 łyżek dżemu malinowego • olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:10)

    Składniki na 40 porcji: ● pół kg tłustego twarogu (najlepiej z wiaderka, kilkukrotnie mielonego) ● 4 duże jajka ● 6 łyżek białego cukru ● opakowanie cukru waniliowego ● 4 łyżki śmietany 18% ● łyżka wódki ● 2 szklanki mąki ● łyżeczka soli ● 2 płaskie łyżeczki sody ● olej do głębokiego smażenia ● cukier puder do oprószenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:10)

    Składniki na 20 porcji: ● pół kg mąki tortowej ● 5 dag świeżych drożdży ● 4 żółtka ● 3 łyżki cukru białego i łyżka wanilinowego ● jajko ● 5 dag masła ● 250 ml mleka ● sól ● 2 łyżki spirytusu; dodatkowo: ● marmolada ● tłuszcz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:10)

    Składniki na 20 porcji: ● 1,5 szklanki mleka ● 3 dag drożdży ● cukier waniliowy ● łyżka cukru ● łyżeczka soli ● jajko ● 2 żółtka ● 75 dag mąki ● 5 dag margaryny ● 1,5 łyżki spirytusu; dodatkowo: bita śmietana; polewa: ● 2 łyżki margaryny ● 3 łyżki kakao ● 3 łyżki wody ● 3 łyżki cukru ● wiórki kokosowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:10)

    Składniki na 10 porcji: ● pół kg mąki tortowej + 3 łyżki na zaczyn ● 3 dag świeżych drożdży ● 190 ml mleka ● 2 jajka ● 10 dag cukru + łyżka cukru na zaczyn ● cukier waniliowy ● 5 dag masła ● opakowanie marmolady. Lukier: ● pół szklanki soku z grejpfruta ● 2 szklanki cukru pudru ● łyżka czerwonego dżemu; dodatkowo: ● skórka kandyzowana ● czekoladki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:06)

    Składniki: 4 żółtka, piwo (tyle samo co żółtek), mąka (tyle, ile się wchłonie), cukier puder do oprószenia, olej do głębokiego smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:06)

    Składniki: 2 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru, jajko, sól, 2 łyżki roztopionego masła, 2 dag drożdży, szkl. mleka, Śnieżka fix do śmietany, 200 ml mleka, polewa czekoladowa starta czekolada

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:06)

    Składniki: 1 kg mąki i do podsypania, 25 dag margaryny, 1/2 szkl. cukru kryształu, 6 żółtek, 2 jaja, 10 dag drożdży, opak. budyniu waniliowego (na 1/2 l mleka), 2 szkl. wody. Dodatkowo marmolada do nadziania, olej do smażenia, cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:06)

    Składniki: 25 dag mąki, 5 dag orzechów włoskich, 3 żółtka, 3 łyżki śmietany, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka octu, olej do smażenia (ok. 1 l), cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0