Reklama
  • Wtorek, 1 marca 2016 (14:00)

    Składniki na 20 sztuk: 5 szkl. mąki pszennej lub po 2,5 szkl. razowej i pszennej, 1,5 szkl. letniego mleka, 7 g suchych drożdży, 2 łyżki miękkiego masła, 15 dag drobnego cukru, 2 jajka, szczypta soli, olej do smażenia; lukier: 1/2 szkl. cukru pudru, parę kropli esencji migdałowej, 2-3 łyżeczki wrzątku; dekoracja: kolorowa posypka lub starte wiórki czekoladowe, skórka pomarańczowa kandyzowana

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (14:00)

    Składniki na 12-14 pączków: 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 1/3 szkl. ciepłego mleka, 2 łyżki mąki pszennej; ciasto: 3 szkl. mąki pszennej + do podsypywania stolnicy, 6 żółtek, 1 jajko, 10 dag cukru, sól, 1/3 szkl. ciepłego mleka, 10 dag stopionego masła, 1 łyżka spirytusu, 50 dag konfitury różanej, smalec i olej do smażenia; do dekoracji: 1/2 szkl. lukru, kandyzowana skórka pomarańczowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (14:00)

    Składniki na ok. 20 sztuk: 0,5 kg mąki pszennej, 5 żółtek, 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 200 ml letniego mleka, 3 łyżki masła, 10 dag cukru pudru, 30 ml wódki lub spirytusu, olej lub smalec do smażenia, sól; nadzienie i dekoracja: 1 opak. kremu czekoladowego, po 1 tabliczce czekolady gorzkiej i mlecznej, 2 łyżki śmietany kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (13:00)

    Składniki na 12 sztuk: • 35 dag mąki • 125 ml letniego mleka • 5 dag masła • 8 g suszonych drożdży • jajko • żółtko • 3 łyżki cukru • łyżka likieru • szczypta soli • litr oleju • marmolada • lukier w torebce • skórka pomarańczowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (13:00)

    Składniki na 40 sztuk: • pół kg mąki • 10 żółtek • 3 łyżki gęstej śmietany • płaska łyżeczka cukru pudru • pół łyżeczki proszku do pieczenia • łyżeczka octu • litr oleju • szczypta soli • cukier puder • cukier wanilinowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: • szklanka ciepłego mleka 2% • 1/4 szklanki ciepłej wody • 3 łyżki cukru pudru • 10 dag masła • 4 szklanki mąki • 3 duże jajka • olej rzepakowy • lukier z barwnikiem w kilku kolorach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 marca 2016 (13:00)

    Składniki na 20 sztuk: • pół kg mąki • 4 dag drożdży • 200 ml ciepłego mleka • 2 łyżki roztopionego masła • 5 dag cukru • 2 żółtka • szczypta soli • kieliszek alkoholu (np. rumu) • litr oleju • białko • cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 lutego 2016 (10:05)

    Składniki: 3 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 250 ml kwaśnej śmietany, 50 dag mąki, 4 dag masła, 1 op. cukru waniliowego, 4 żółtka, 3 łyżki rumu, 20 dag dżemu, olej do smażenia, sól, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 lutego 2016 (09:05)

    ●500 g przesianej mąki krupczatki ●100 g masła ●80 g cukru ●2 żółtka ●sól ●łyżka rumu ●starta skórka z ekologicznej cytryny ●40 g drożdży ●220 ml mleka ●mąka do oprószenia ●olej do smażenia ●lukier biały i różowy ●50 g mlecznej czekolady ●owoce kandyzowane, perełki cukiernicze.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    SKŁADNIKI: • 800 g mąki • 2 opakowania suszonych drożdży • 100 g cukru • 350 ml mleka • 70 g masła • 2 jajka • sól • 15 g kakao • żółtko • budyń waniliowy (ugotowany) • 100 g drobnego cukru • 1-2 łyżki soku z cytryny • olej do smażenia • cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0