Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (11:00)

    Składniki: 1/4 litra mleka, 50 dag mąki, 3 dag świeżych drożdży, 1 łyżka + 18,5 dag cukru, 7,5 dag miękkiego masła, 1 cukier wanilinowy, 2 jajka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki cynamonu, 15 dag rodzynek, 1 litr oleju do głębokiego smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 marca 2016 (11:00)

    Składniki: 4 jajka, 4 łyżki oleju, 4 łyżki soku pomarańczowego, skórka otarta z pomarańczy, 5 dag cukru, 37,5 dag mąki, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia. Syrop: 40 dag cukru, sok z 1 pomarańczy, ok. 170 ml miodu, 50 dag tłuszczu do głębokiego smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 marca 2016 (10:00)

    Składniki na 16 porcji: 1/2 kg mąki, 50 g świeżych drożdży,1/4 szklanki cukru, 5 żółtek, szklanka mleka, 50 g masła, cukier wanilinowy, cytryna, łyżeczka rumu, szczypta soli, marmolada, cukier puder do posypania, kandyzowana skórka z pomarańczy, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (13:05)

    Skład na 10 sztuk: ● 300 g mąki ● 150 g cukru ● 80 ml oleju ● 200 ml mleka ● jajko ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 10 łyżeczek dżemu malinowego ● szczypta soli ● 50 g masła ● 100 g drobnego cukru ● łyżeczka mielonego cynamonu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (13:05)

    Skład na 12 sztuk: ● 500 g mąki ● 250 ml mleka ● 50 g drożdży ● 70 g cukru ● 100 g masła ● 4 żółtka ● skórka z cytryny ● 1/2 kieliszka spirytusu ● 200 g cukru pudru ● 3 łyżki soku z cytryny ● 400 g bitej śmietany ● zielony barwnik spożywczy ● konfitura wiśniowa ● płatki migdałowe ● olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (13:05)

    Skład na 20 sztuk różnej wielkości: ● 150 g serka waniliowego ● 100 g kwaśnej śmietany ● torebka cukru waniliowego ● 75 g cukru ● jajko ● 5 łyżek oleju roślinnego ● 5 łyżek mleka ● 350 g mąki ● szczypta soli ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● olej do smażenia ● cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (11:00)

    Składniki na 6 porcji. Ciasto: 250 ml mleka, 1-1,5 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej; dodatkowo: 1 litr oleju rzepako wego do smażenia, cukier puder do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (11:00)

    Składniki na 20 sztuk: 50 dag mąki pszennej, 10 dag zmrożonego masła, 2 opakowania suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli, 3 dag cukru, 1 jajko, tłuszcz do głębokiego smażenia cytrynowy lukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (11:00)

    Składniki na 40 sztuk. Ciasto: 50 dag mąki pszennej typ 500, 4 dag drożdży, 9 żółtek, 2 łyżki cukru, 1/2 szkl. śmietany kwaśnej 18 proc., 1/2 szkl. mleka, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki spirytusu, szczypta soli, 1,5 l oleju, 2 łyżki cukru pudru. Krem: 1,5 szkl. mleka, 1 budyń śmietankowy, 2 łyżeczki cukru, 1/2 szkl. śmietany 36 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 marca 2016 (11:00)

    Składniki na 6 porcji: 40 dag mąki pszennej, 20 dag twarogu, 8 łyżek oleju, 8 łyżek mleka, 10 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżki suchego maku, cukier puder do oprószenia, ok. 1 litra oleju do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0