Reklama
  • Wtorek, 4 lutego 2014 (11:02)

    Składniki na 35-40 sztuk: 20 dag mąki, 3 żółtka, 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka spiry tusu, olej lub smalec do smaże nia, szczypta soli, cukier puder do posypania faworków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 lutego 2014 (10:18)

    Składniki: 50 dag mąki krupczatki, 10 dag masła, 3/4 szklanki cukru, 2 żółtka, szczypta soli, 2 łyżki rumu, skórka otarta z 1/2 cytryny, 4 dag drożdży, szklanka mleka, olej do smażenia oraz słoiczek dżemu z czarnej porzeczki, 20 dag cukru pudru, 3 łyżeczki soku z cytryny, łyżka ciemnego soku, 5 dag mlecznej czekolady, skórka pomarańczowa, perełki cukiernicze.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 lutego 2014 (10:18)

    Składniki: 25 dag mąki pszennej, łyżka masła, 3 żółtka, 1/4 szklanki gęstej śmietany 18 proc., kieliszek spirytusu, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder, cukier waniliowy, kilka łyżek konfitury wiśniowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 lutego 2014 (10:17)

    Składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 1 i 1/2 łyżeczki sody, 25 dag twarogu lub serka mascarpone, 6 łyżek cukru, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 żółtka, 5 łyżek gęstej śmietany, słoiczek konfitury truskawkowej, po 1/2 łyżeczki cynamonu i kardamonu w proszku, około litra oleju do smażenia, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 lutego 2014 (09:54)

    Składniki: • 1 kg mąki pszennej • 100 g drożdży świeżych • 100 – 150 g cukru • 500 ml mleka • 6 żółtek • 1 całe jajko • 5 – 6 łyżek oliwy lub 100 g masła • pół laski wanilii lub małe opakowanie cukru wanilinowego • 40 ml spirytusu • sok i skórka otarta z 1 cytryny • pół łyżeczki soli • olej lub smalec do smażenia • konfitury z róży • lukier z cukru pudru i soku cytrynowego • kandyzowana skórka pomarańczowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0